Dåliga uppdateringar p g a internetbrist.

Hej hej därhemma!

Vi ber om ursäkt för dåliga uppdateringar, men i och med flytten från Quinta da lagoa till någonstans utanför Evora, utanför Montemor-o-nouvo, utanför São Geraldo, i Portugal, har vi vårt boende. Det är ungefär som bo på lantgård = vi har inget internet och inget Eurosport. Vi har dock kunnat se en del OS ändå. Tilläggas kan är att det gått bäst för svenskarna då vi inte kollat (Ferry & Kalla) och sämst då vi kollat... (Ett dussin fjärdeplatser och Emil J:s missade final...) Men vi är inte bittra! Nu har vi åkt in till regionshuvudstaden Évora där vi sitter på Òlas café och där det bjussades på internet for free.

Dagarna här är hyfsat regniga och i terrängen (läs: kohagarna) är det blött och lerigt. Enligt runt-25-löparna på grus8an är det en terräng som gått oliiiidligt snabbt om det varit torrare och riktiga kontrollställningar med skärm. Hur fort går det nu då? Jo, cirkus 5min/km...

Semledagen firades tyvärr inte om än vi försökte. Vi fick en siestastängd mercado att öppna för oss i sökandet efter mandelmassa/marsipan, men utan resultat. Vi råkade i stressen då köpa rispudding utan ris som inte riktigt gick att tillaga... Igår rättades felet till med att köpa vanilj- och chokladmousse som tillträdande fyllning i mandelmassans frånvaro. Grädden den "vispades" genom den traditionella skak-tekniken i pet-flaska. Idag avnjöts denna semlebakelse med portugisisk touch, vilket kanske inte var den bästa smakupplevelse undertecknad har haft...

Som jag skrev där uppe kan terrängen översättas litegrann med får-/ko-hagar och under första passat här hade Strandpojken stora problem med att forsera då det dels var mycket stängsel med taggtråd som man skulle bemästra, men framförallt alla DJUR (odefinerat) som fanns i "skogen". Därefter har det varit mycket prat om alla djur-hot som finns i området.

När det gäller tävlingen i måndags så var det väl endast Månsen som var hyfsat nöjd. Han hade gjort lite småkrokar, men en klar förbättring från dagen innan. H21-männen (pojkarna...) lade störst vikt på den interna tävlingen och W&W är oerhört nöjd över att ha 2-0 på både Palmen och Strand. Rykten går att han tänker avsluta säsongen nu då han är på topp... Men imorgon vankas det Lägermästerskap så vi får se om någon av dem kan kvittera då.

Status på lägerdeltagarna just nu är lite slitet. Själv har jag lite halsont och har tvingats avstå två dagars träning. Siktar på comeback imorgon. Även Palmen och Marie har haft lite krångel med snuva, men kör på ändå så det verkar inte vara någon fara. Förövrigt är humören på topp!

Kartor och bilder och liknande får nog laddas upp efter hemkomst är jag rädd.

Väl mött!
/Lina

PS: "Att springa i leran här är ju precis som att springa i snön hemma!" /citat någon efter gårdagens pass. Så ni behöver inte vara avundsjuka... ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0